Sivistys- ja kulttuuripalveluiden koulutuskalenteri

Kielet Haku
På svenska In English

8 Flipped Classroom opetuksen strategisena menetelmänä

Kohderyhmä

Perusopetuksen yläluokkien ja toisen asteen opetushenkilöstö

Kouluttaja

Oppimisympäristöjen kehittämispäällikkö Markku Saarelainen, Itä-Suomen yliopisto

Sisältö

1) Flippauksen menetelmä, ennakkomateriaalin valmistus ja tekniikka

2) Kontaktiopetuksen menetelmät

3) Opetuksen ja oppimisen arviointi

Osallistujat saavat ennen kurssia tutustuttavaksi pohjatyönä tarvittavan ydinaines- ja sisältörakenneanalyysin työkalut, joiden avulla voi kehittää omaa kurssia tai opintojaksoa.


HUOM! Tämä on Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston koulutus, johon tarjoamme koulutuspaikkoja. Ilmoittaudu meidän kalenterin kautta, jotta lasku koulutuksesta tulee sivistys- ja kulttuuripalveluihin.


Ennakkotehtävä ja koulutuksen rakenne

Flippauskoulutukseen tarjotaan osallistujille linkit OKM kärkihankkeena laadittuun verkkoaineistoon, jossa käydään läpi käänteisopetuksen perusteet ja sen soveltamiseen tarvittavat ideat. Tehtävät, eli flippauksen työvaiheet opettajan näkökulmasta jakaantuu muutamaan pääaiheeseen: flipattavan opintojakson ydinainesanalyysiin ja sen mukaiseen oppimistavoitteiden asetantaan, kontaktiopetukseen ja arviointiin/ohjaukseen. Koulutuspäivä soveltuu parhaiten niille opettajille, joilla on oma opintojakso jonka haluaa flipata.

Ennen koulutuspäivää osallistujan tehtävänä on laatia verkkoaineiston ohjeistamana opintojakson ydinainesanalyysi, oppimistavoitteet, kontaktiopetuksen suunnitelma sekä arvioinnin suunnitelma. Varsinainen oppimateriaalin tuotanto on oppilaitos/opettajakohtainen ainakin oppimisalustan (esim. Moodle) tai käytettävissä olevien videotekniikoiden (esim. Planet eStream, Office mix, jne) suhteen, mutta koulutuksessa annetaan esimerkkejä miten oppimateriaalia on laadittu Itä-Suomen yliopistossa.

Koulutuspäivänä kerrataan flippauksen menetelmää,  siihen liittyviä näkökulmia sekä opettajan että opiskelijan kannalta. Koulutuspäivä toimii sekä flippauksen toteutuksen yhteenvetona, että mahdollisuutena hioa vaikkapa materiaalintuotannon taitoja tai kuulla ideoista kontaktiopetuksen toteutukseen. Koulutuspäivä rytmittyy asiantuntijan alustuksilla, opettajien ennakkoon esittämien kysymysten käsittelyllä, sekä pienryhmätyöskentelystä.

Opettaja: Oppimisympäristöjen kehittämispäällikkö Markku Saarelainen, Itä-Suomen yliopisto

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, Ilmoittautuneita 4, Vapaita paikkoja 16

Opetuspaikka:

Päivä ja kello: La: 09.00 - 15.00

Aika: 24.2.2018 - 24.2.2018

Ilmoittautuminen alkaa: 11.1.2018 20:45:00

Ilmoittaudu viimeistään: 20.2.2018 19:40:00

Näytä ryhmän kalenteri

Lisää ryhmä omaan kalenteriisi

Näytä muut samankaltaiset ryhmät