Sivistys- ja kulttuuripalveluiden koulutuskalenteri

Kielet Haku
På svenska In English

3 Luova luokka -mediakasvatusseminaari, Oulu + etä

LUOVA LUOKKA -SEMINAARI: Mitä kuuluu mediakasvatus? 

Keskiviikko 20.11.
Pelikasvatuksen monet kasvot

Torstai 21.11.
Elokuva osana mediakasvatusta. Tutkitaan. Koetaan. Tehdään. 

Paikka:
Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan Sali 

Aamupäivän luennot striimataan livenä.

Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka


Mediakasvatuksellisen Luova luokka -seminaarin pääosassa pelit ja elokuva 

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen, ja sen työpajoissa on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan päivien teemoihin liittyviä sisältöjä. Kaksipäiväinen seminaari järjestetään samalla viikolla kuin Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali.

Ensimmäisen seminaaripäivän teemana on pelikasvatus. Päivän teemaan johdattaa kasvatustieteen tohtori ja lastentarhanopettaja Pekka Mertala. Ajankohtaisesta e-urheilusta ilmiönä, harrastuksena ja ammattina on puhumassa Tommi Ranta-Eskola. Entä mitä opetuksen pelillistäminen ja pelillisyys ovat ja mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat? Tähän vastauksia antaa Arabian peruskoulun asiantuntijaopettajaTomi Tolonen. Pelipäivän työpajoissa pääsee mm. kokeilemaan pakohuonepelin järjestämistä kirjastoon, aarteenryöstöpelin tekemistä Legon robottisetillä ja Minecraft-pelaamisen yhdistämistä opetukseen.

Toisen seminaaripäivän teemana on mediakasvatus erityisesti elokuvan näkökulmasta. Liikkuvaa kuvaa tarkastellaan tutkimisen, kokemisen ja tekemisen kautta. Ääneen pääsevät Christa Prusskij AV-arkista, joka kertoo kuinka media- ja videotaidetta voi käyttää kasvatustyössä, sekä Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevala. Hän esittelee liikkuvan kuvan erilaisia käyttötapoja, joita on sovellettavissa eri kohderyhmille opetukseen, nuorisotyöhön ja kirjastoille. Päivän ohjelmassa kuullaan myös tekijöitä: uuden Muumilaakso-sarjan tekijät Ida Immonen ja Valtteri Heinonen vievät seminaariyleisön taianomaiselle matkalle Muumilaaksoon, ja Valveen elokuvakoulun nuoret elokuvantekijät kertovat, miksi he tekevät elokuvia ja millaista on harrastaa elokuvien tekemistä. Elokuvapäivän työpajoissa pääsee tekemään itse animaatioelokuvaa, elokuvailluusioita sekä tutustumaan mm. sukupuolen ja kehon moninaisuuteen. Lisäksi seminaariväellä on mahdollisuus osallistua Suomen Oscar-ehdokkaan Hölmö nuori sydän -elokuvan näytökseen. Näytöksen yhteydessä käsikirjoittaja Kirsikka Saari kertoo, miten teki romaanistaan elokuvakäsikirjoituksen Selma Vilhusen ohjaamaan elokuvaan. 

Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka

Lisätiedot: Tommi Nevala, Valveen elokuvakoulun tuottaja 

p. 044 703 7547 / tommi.nevala@ouka.fi 

Tilaisuus on osallistujille maksuton. Osallistujat vastaavat itse matka-, ruokailu- ja majoituskuluistaan.

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 0, Ilmoittautuneita 0, Vapaita paikkoja 0

Paikka: Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3 ja Kulttuuritalo Valve

Päivä ja kello: Ke: 09.00 - 16.00

Aika: 20.11.2019 - 21.11.2019

Näytä ryhmän kalenteri

Lisää ryhmä omaan kalenteriisi

Näytä muut samankaltaiset ryhmät

Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta