Sivistys- ja kulttuuripalveluiden koulutuskalenteri

Kielet Haku
På svenska In English

3 Metsä - Sanataiteen aarrearkku -käyttökoulutus 4. luokkien opettajille II

Huom! Samansisältöinen koulutus järjestetään myös to 22.8.2019. Katso koulutuskalenterista!

 

Sanataiteen aarrearkku kertoo seitsemän kotimaisen kirjan metsäisiä tarinoita. Aarrearkkuun on kätkeytynyt esineitä ja asioita kirjojen kansien välistä –jokainen pienen pienikin yksityiskohta on peräisin jostakin arkun seitsemästä kirjasta. Arkun matkassa voi piipahtaa leppäkertun kodissa, bongata pörrövalmuskan, kurkistaa Aarnikratin aarrekätköön ja selvittää mummokoodin Universumin avaimen arvoitusta.

Sanataiteen aarrearkku on suunniteltu osaksi Oulun kaupungin Oppilaan kulttuuripolkua ja kirjastoreittiä. Metsä-aarrearkku on neljänsien luokkien oma sanataiteellinen kulttuurikasvatuskokonaisuus, joka sitoutuu osaksi opetussuunnitelmaa. Siku, Valveen sanataidekoulu ja Oulun kaupunginkirjasto järjestävät yhdessä neljännen luokan opettajille suunnattuja koulutuksia siitä, kuinka sanataiteen aarrearkkua voi omassa luokassa käyttää. Arkku tuo sanataiteen oppilaiden ja opettajan luokse valmiine tehtävineen ja materiaaleineen - hyvä ja monipuolinen apu äidinkielen opetukseen. Opettaja voi varata aarrearkun koulutuksen yhteydessä omaan luokkaansa käyttöön noin kuukaudeksi. Aarrearkun voi saada luokkaansa, jos opettaja on käynyt Aarrearkun käyttökoulutuksen. (Koulutus kestää3 x 60 minuuttia eli on yhden puolikkaan veson mittainen.)

Metsäinen sanataidearkku on ideoitu Valveen sanataidekoulussa. Sanataideopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat etsineet, keksineet ja suunnitelleet aarrearkun sisällön näiden metsäkirjojen kansien sisältä sekä valmistaneet sanataidetehtävät. Aarrearkku on taiteilija Heidi Kestin ja lavastaja Petri Haapakosken yhdessä tekemä taideteos. Perusopetuksen asiantuntijana Sanataiteen aarrearkku -projektissat oimii kulttuuriyhdysopettaja Satu Jehkonen. Kirjastoalan asiantuntijoina ovat Mervi Vaara ja Elina Kauppila Oulun kaupunginkirjastosta sekä Helena Valtakorpi koulukirjastosta.

Lisätietoja aarrearkusta:https://www.ouka.fi/oulu/kirjastoreitti/sanataiteen-aarrearkku

 

Ohjaaja: Anna Anttonen, Kati Inkala, Elina Kauppila ja Terhi Mustonen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 30, Ilmoittautuneita 10, Vapaita paikkoja 20

Paikka: Oulun pääkirjasto, tila: Nöömanni (4.kerros)

Päivä ja kello: Ti: 13.00 - 16.00

Aika: 27.8.2019 - 27.8.2019

Ilmoittautuminen alkaa: 2.5.2019 10:00

Ilmoittaudu viimeistään: 14.8.2019 23:59

Näytä ryhmän kalenteri

Lisää ryhmä omaan kalenteriisi

Näytä muut samankaltaiset ryhmät