Oulun taidekoulu

Kielet Haku
På svenska In English

Seuraava ilmoittautuminen kevätlukukauden vapaille opiskelupaikoille
12.12.202215.1.2023.


Lue alla olevat ohjeet ennen ilmoittautumista!


OULUN TAIDEKOULU JA TAITEEN PERUSOPETUS

Jo yli 40 vuotta toimineessa monitaiteellisessa Oulun taidekoulussa on mahdollista opiskella jopa seitsemää eri taiteenalaa: kuvataidetta, sirkustaidetta, tanssi- ja teatteritaidetta, mediataidetta (animaatio ja sarjakuva) sekä arkkitehtuuri, kuvataide ja käsityötä. Nuorimmat oppilaat voivat aloittaa myös suosituissa 3–9-vuotiaille suunnatuissa monitaideryhmissä.

Taiteen perusopetus on paikallisissa taidekouluissa vapaa-ajalla annettavaa taiteen opetusta ja oppilaaksi pääsee matalalla kynnyksellä. Laadukas taiteen perusopetus, taiteen tarjonta ja onnistuneet kokemukset ovat toimintamme kulmakiviä. Taiteen perusopetusta antavat Oulun taidekoulussa aina alalle pätevöityneet ja koulutetut opettajat.

Taiteen perusopetuksen parissa lapsi tai nuori oppii pitkäjänteisyyttä, ajattelun taitoja ja luovuutta. Taiteen tekeminen ja kokeminen kasvattaa hänestä aikuisen, jolla on hyvä sosiaalinen ja kulttuurinen pääoma. 

HAKEUTUMISOHJEET JA EHDOT

Oulun taidekoulun ryhmiin ilmoittaudutaan sähköistä ilmoittautumispalvelua käyttäen ja se on avoinna vain kotisivuilla ennakkoon ilmoitettuina ajankohtina:

 • Joulu-tammikuussa 12.12.2022-15.1.2023 (ilmoittautuminen kevätlukukauden vapaille opiskelupaikoille).

MITEN ILMOITTAUTUMISPALVELU TOIMII JA MITÄ ON HYVÄ TIETÄÄ?

Palvelu toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa verkkokauppa, jossa siirrät kaikki haluamasi tuotteet (tässä tapauksessa ryhmän/taideaineen) ostoskoriin ja lopuksi täytät osallistujan ja maksajan perustiedot. Lukukausimaksu veloitetaan ilmoittautumisen yhteydessä jäljempänä olevaa poikkeusta lukuun ottamatta. 

Tärkeää! 

Mikäli olet ilmoittautumassa useampaan tanssi- tai sirkusryhmään 

Ilmoittaudu haluamiisi ryhmiin, jätä maksutapahtuma verkkokaupassa kesken ja ole yhteydessä toimistosihteeriin: laura.orava@ouka.fi, jotta saat laskun oikean suuruisena. 

Tarvitsemme molempien huoltajien tiedot

Molempien huoltajien tietoja tarvitaan kodin ja koulun välisessä viestinnässä. Lähetämme yllättävät tuntien peruuntumiset tekstiviestillä, tiedotamme sähköpostilla oppilaiden esityspäivistä, tapahtumista ja niin edelleen.

 • Ryhmien vapaina olevat paikat päivittyvät reaaliaikaisesti ja on mahdollista, että ryhmän täyttyessä nopeasti saat ryhmästä varasijan. 
 • Aina kannattaa pitää kiinni varasijasta! Mikäli ilmoittautujia tulee tavallista enemmän, pyrimme perustamaan mahdollisuuksien mukaan uusia aloittavia ryhmiä. 
 • Osallistumispaikasta tai mahdollisesta varasijasta saat aina  vahvistuksen sähköpostiisi.
 • Mikäli tarvitset apua sähköisessä ilmoittautumisessa, ole yhteydessä: laura.orava@ouka.fi

MIHIN RYHMIIN VOIN HAKEA?

Kaikkiin avoinna oleviin ryhmiin pääset ilmoittautumaan oikean reunan valikosta ”kurssit”. Ryhmät ovat tämän jälkeen esillä taidelinjan (Osastot) > aineen (Pääluokat) > syntymävuoden, iän tai tason mukaan (Aineet). 

Tärkeää!

Joihinkin edistyneempiin ryhmiin pääseminen vaatii aikaisempaa kokemusta

Joihinkin edistyneempiin, kuten tanssin ja sirkuksen jatkoryhmiin pääseminen vaatii aina aikaisempaa kokemusta tai taustaa, missä tapauksessa menet aina automaattisesti varasijalle.

 • Linjan vastaava opettaja ottaa sinuun myöhemmin henkilökohtaisesti yhteyttä parhaan aloituspaikan selvittämiseksi. Mikäli sopiva paikka löytyy, pääset aloittamaan ilmoitetussa ryhmässä.

NOUDATA ANNETTUJA IKÄRYHMIÄ

Olemme erityisen tarkkoja ryhmiin ilmoittautuneiden oppilaiden ikäjakaumasta. Taiteen perusopetuksen etenevän opetussuunnitelman mukaisesti muodostamme ryhmät ensin jatkaville oppilaille, minkä vuoksi kaikista ryhmistä ei aina löydy hakijan ikää vastaavaa ryhmää. Saattaa siis olla, että joistain taideaineesta on tarjolla vain yksi ikäryhmä. 

 • Varhaisiän opintoja (3–6-vuotiaille) on tarjolla lisää monitaiteellisten ryhmien alla.
 • Pidätämme itsellämme oikeuden perua tai tehdä muutoksia hakemukseesi, mikäli oppilaan ikä poikkeaa hakemastasi ryhmästä. 
 • Oppilas voidaan ilmoittaa tarvittaessa omaa ikäänsä alempaan ikäryhmään (esim. aikataulun vuoksi), mutta ei koskaan ylempään; poikkeuksena opettajan tunnilla tekemä arviointi oppilaan kyvyistä esim. tanssin tai sirkuksen osalta.

Jos mietit soveltuvuuttasi johonkin ryhmään tai jokin muu asia arveluttaa, ota yhteyttä linjojen vastaaviin opettajiin tai taidekoulun hallintosihteeriin. Haluamme etsiä sinulle parhaimman mahdollisen aloituspaikan. 

 • Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät ohjeen loppuosasta ja taidekoulun kotisivuilta.

MAKSUPERUSTEET JA LUKUKAUSIMAKSUN MAKSAMINEN 

Ilmoittautuessa hyväksyt Oulun taidekoulun lukukausimaksut, jotka perustuvat voimassa oleviin maksuperusteisiin. Tutustu Oulun taidekoulun maksuperusteisiin tästä linkistä.

 • Uusien oppilaiden osallistumismaksu syyslukukaudelta peritään sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä; poikkeuksena edellä mainittu useampi tanssi- tai sirkusryhmä.
 • Maksulinkit kevätlukukauden lukukausimaksuista lähetetään huoltajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tammikuussa.

ALENNUKSET

Oulun taidekoulussa on käytössä sisaralennus sisaralennus, jonka saa laskulle ilmoittamalla lasten nimet sähköpostilla hallintosihteerille laura.orava@ouka.fi

PAIKAN PERUMINEN

Mikäli joudut peruuttamaan paikan ennen syyslukukauden alkua, ilmoita siitä hallintosihteerille hyvissä ajoin, jolloin hyvitämme maksetun lukukausimaksun.

 • Muista, että vapaita paikkoja kuhunkin ryhmään on rajoitetusti ja paikkatilanne saattaa vaikuttaa kokonaisen ryhmän muodostumiseen. Siksi on tärkeää ilmoittaa paikan peruutuksesta mahdollisimman pian.
 • Mikäli oppilas keskeyttää ryhmän kesken lukuvuoden, siitäkin täytyy tehdä ilmoitus Oulun taidekoulun toimistoon: laura.orava@ouka.fi . 
 • Lukukausimaksua voidaan hyvittää ainoastaan paikkakunnalta muuton tai yli kuukauden kestävän sairausloman vuoksi. 

LUKUVUODEN LUKUJÄRJESTYS

Uusi lukujärjestys julkaistaan kesäkuun aikana. Voi tutustua Oulun taidekoulun nykyiseen ja tulevaan lukujärjestykseen tästä linkistä. 

 • Pidätämme itsellämme oikeuden mahdollisiin lukuvuoden aikana tapahtuviin muutoksiin.

TIETOSUOJA JA HENKILÖ­TIETOJEN KÄSITTELY

Oppilaitos  voi henkilötietolain (523/99) 13 § perusteella käsitellä opiskelijan  henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeen opiskelijan yksiselitteisessä  yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien sekä velvollisuuksien toteuttamiseksi (mm. opetuksen järjestäminen, tutkinnot, todistukset, maksut).

Opiskelijan henkilötunnusta tai  muita tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaan  opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja  opiskelijarekisterin lainmukaiseen ylläpitoon. Oulun taidekoulun opiskelijoita koskevat tiedot on rekisteröity Hellewi-järjestelmän henkilötietorekisteriin. Järjestelmän tietosuojaseloste on nähtävillä Oulun taidekoulun www-sivuilla tästä linkistä. 

Lisätietoja Oulun kaupungin tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit lukea tästä linkistä.

YHTEYSTIEDOT

Rehtori
Mia Lappalainen
mia.lappalainen[at]ouka.fi
044 703 9213

Linjojen vastaavat opettajat:

Esittävän taiteen vastaava opettaja
Anna Myllylä
anna.myllyla[at]eduouka.fi
040 184 1758

Tanssitaiteen vastaava opettaja
Miina Kansanniva
miina.kansanniva@eduouka.fi
040 589 3647

Visuaalisen taiteen vastaava opettaja
Päivi Paakinaho
paivi.paakinaho[at]eduouka.fi
040 628 8909

Oulun taidekoulun toimisto
Avoinna arkisin: ma - to klo 10.00 - 15.00, pe klo 10.00 - 15.00 (puhelinpalvelu ja asiointi toimistossa vain erikseen sovittuna aikana).

Hallintosihteeri
Laura Orava
044 703 9942
laura.orava[at]ouka.fi

Viestinnän asiantuntija
Jari Ervasti
044 703 9218
jari.ervasti[at]ouka.fi