Sivistys- ja kulttuuripalveluiden koulutuskalenteri

Kielet Haku
På svenska In English

Tasa-arvo toimintakulttuurin keskiöön perusopetuksessa

1.Tasa-arvo toimintakulttuurin keskiöön perusopetuksessa


Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämisen ytimeen kuuluu systemaattinen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnittelu.Koulukohtaiset suunnitelmat ohjaavat kehittämistä ja arjen toimintoja. 

Kevään tutkimustulokset YV TA suunnitteluun liittyen osoittivat, että tarvetta on paremmalle toiminnan suunnittelulle tilannekartoituksesta arviointiin ja oppilaiden sekä huoltajien mukaan ottamiseen päivittäisen toimintakulttuurin kehittämiseen. 

Koulutus on suunnattu rehtoreille,  yhdenvertaisuus ja tasa-arvo suunnittelusta vastaaville tiimeille ja opettajille. Koulutus on kaksipäiväinen. Toinen koulutuspäivä on 20.4.2020. Muista Ilmoittautua!

Oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitteluun on olemassa uusi tasa-arvotyökalu GECM ja tähän liittyvää tukimateriaalia. Kansainvälinen EU-rahoitteinen Gender Equality Charter Mark –hanke kehittää mallia tasa-arvonäkökulmien valtavirtaistamista kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Se on suunnattu 3-18-vuotiaiden kanssa työskenteleville kasvattajille sukupuolten tasa-arvon arviointityökaluksi(GECM), joka kattaa näkökulmat toimintakulttuurista opetussuunnitelmaan ja perheyhteistyötön. GECM on sertifikaatti, jonka avulla päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat arvioida omaa edistymistään sukupuolten tasa-arvon toteutumisessa.

Tasa-arvotyökalun käytöstä on hyviä kokemuksia kouluissa ympäri Eurooppaa, ja nyt työkalua pääsee hyödyntämään myös Suomessa tasa-arvosuunnittelun tukena! Koulutus antaa myös valmiuksia seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi ja sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi kasvatuksessa. 

Lisätietoja koulutuksesta: https://maailmankoulu.fi/tasa-arvo-toimintakulttuurin-keskioon/

  • Koulutuspäivien välissä on itsenäistä työskentelyä ennen seuraavaa koulutustilaisuutta (esim. tasa-arvosuunnitelman päivitykseen liittyvää,  oppimateriaalien tarkastelua tai videoluento) 20.4.2020

Kouluttaja: Rauhankasvatusinstituutti Opetushallituksen rahoituksella 

ESS -henkilötietojärjestelmään koulutusanomus:

Koulutuskoodi: 10

Laatu: S

Laji: 501

Kesto: 4t

Koulutussuunnitelman mukainen koulutus: 1

Lisätunnistekohtaan: 0

Lisätietoja: sirpa.tenhu@ouka.fi

Lataukset:

Ohjaaja: Rauhankasvatusinstituutti

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, Ilmoittautuneita 8, Vapaita paikkoja 12

Paikka: Kirkkotori, Plaana, Asemakatu 5

Päivä ja kello: Ma: 08.00 - 12.00

Aika: 16.3.2020 - 16.3.2020

Ilmoittautuminen alkaa: 16.1.2020 16:00

Ilmoittaudu viimeistään: 21.2.2020 12:00

Näytä ryhmän kalenteri

Lisää ryhmä omaan kalenteriisi

Näytä muut samankaltaiset ryhmät